5 трговски саеми за градежништво што не смеете да ги пропуштите во 2024 година

5 трговски саеми за градежништво што не смеете да ги пропуштите во 2024 година

  • maquinaria
5 MIN

12 February, 2024

CES 2024 (9-12 јануари) Лас Вегас, САД

https://www.ces.tech

Неговото оригинално име е Consumer Electronics Show. Станува збор за саем кој во своите последни изданија значително го прошири својот опсег, придружен со најновите иновации во технологијата применети на овие нови пазари. Во последниве години, видовме дека производителите на тешка машинерија ја импресионираат пошироката јавност со придонесот на технологијата во градежната индустрија.

World of Concrete (22-25 јануари) Лас Вегас, САД

https://www.worldofconcrete.com
Годишен саем на кој се претставуваат најновата опрема, алати и услуги за асфалтирање.
Неговиот слоган е: првиот, најголемиот и најважниот годишен меѓународен настан за комерцијалната градежна индустрија. 
Минатата 2023 година повеќе од 48.000 индустриски професионалци ги посетија штандовите на производителите и дистрибутерите лоцирани во Конгресниот центар во Лас Вегас.

Intermat (24-27 април) Париз, Франција

https://www.intermatconstruction.com
Трговскиот саем кој се враќа во 2024 година по откажувањето поради пандемијата во 2021 година, и на кој ќе бидат домаќини повеќе од 1.400 изложувачи од 37 земји. Овогодишното издание е насочено кон одржлива тема, фокусирајќи се на еволуцијата на индустријата кон позелена градба преку поеколошка опрема и технологии.

Hillhead (24-27 јуни) Бакстон, ОК

https://www.hillhead.com/
Овој популарен тимски настан се одржува во поранешен каменолом за варовник среде руралната околина на Дербишир. Учествуваат повеќе од 600 излагачи кои ги презентираат најновите иновации за машини и додатоци за дробење и издвојување. Настанот привлекува повеќе од 20.000 посетители од целиот свет, кои доаѓаат да ја откријат најновата опрема во индустријата со демонстрации во живо на единствена локација.

CIM Connect Convention & Expo (12-15 мај) Ванкувер, Канада

https://convention.cim.org
CIM Connect е името на годишната конвенција и изложба на Канадскиот институт за рударство, металургија и нафта, што ќе се одржи во Ванкувер во 2024 година.
Ова е настан за споделување трендови, врвна технологија и еволуција на екстракција на минерали. Темата за 2024 година е „Бренд на Канада: Нашата суштинска предност“, и има за цел да ја продлабочи улогата на Канада во индустријата за екстракција на минерали, метали и енергија. Минатогодишниот настан привлече повеќе од 6.800 посетители од 60 земји, повеќе од 700 штандови и 320 презентации.